24. apr 2010

22. aprill






Kui kolmapäev venis väga pikalt, siis neljapäev vastupidi, möödus üsna kiirelt. Abituriente oli ka vähem näha, kui eelmisel päeval, kuid siiski õnnestus mul mõnda neist küsitleda. Intervjuu tegin 12. a klassi õpilase Steveniga.

Kas valmistud kuidagi laupäevaseks kirjandiks?
"Jah, valmistun ikka, loen postimehe artikleid ja viin ennast kurssi tähtsamate probleemidega praegusel ajal."

Kas eelistaksid koos teiste koolikaaslastega sama ajani koolis käia (juunini)?
"Ma ei eelistaks seda kohe kindlasti, sest enne eksameid on vaba aega vaja ja kui
seda muude õppeainete kõrvalt teha, ei tuleks sellest midagi välja.
"

Millist õpetajat kiidaksid ja miks?
"Ma kiidaksin õpetaja Signet, kes on loonud enda ja õpilaste vahele suhtlustasandi, mis peab paika. Signe on hästi noortepärane ja suudab enda tööga igati toime tulla ning jääb alati kindlaks enda õpetamismeetodile."

Mida jääd igatsema sellest koolist?
"Kõige rohkem igatsema jään selle kooli toitusid, mis viisid keele alla."

Millist nõu/soovitusi annaksid teistele kaaslastele õppimise suhtes?
"Ma leian, et õppimist ei tohiks võtta liiga tõsiselt, vaid tuleks hoida hinded selle õige piiri peal. Minu arvates on kool õppimiseks ning kodu see koht, kus puhata. Õpetajatega ja kokkadega tuleks hoida häid sidemeid, siis läheb see kolm aastat nagu nael pakku."

Mida abituriendid viimase nädala jooksul teinud on, et teid koolis nii vähe näeb?
"Abituriendid on kasutanud enda vabaaega kõik erineval otstarbel. Viimase nädala jooksul ei ole meil enam kooli, vaid ainult konsultatsioonid, mis on vaba valik sinna minna. Kindlasti võib abituriente näha veel selles koolis, kui vilistlaste kokkutulek toimub."


Kirjanduse tund oli omamoodi huvitav, sest algul ei pandud meid tööd tegema, vaid kuulasime ja vaatasime klassikaaslaste Henn-Hillari ja Eliise esinemist. Henn-Hillar esitas võru keelse luuletuse ja Eliise võru- ja kirjakeelse jutu. Väga põnev oli kuulata nagu on ka pildilt näha.

Merike Lang

Kommentaare ei ole: