16. sept 2007

Kodanikupäeva projekt VKLG õpilastele


Võru Kesklinna Gümnaasiumi õpilastel on projekti "Eesti Vabariigi kodanik - aktiivne, informeeritud ja vastutusvõimeline" raames võimalik osaleda järgmistel konkurssidel:


1. Essee- ja kirjandivõistlus 8.-12. kl õpilastele. Võistluse teemad:

  • Kodanik kui riigi alustala
  • Mida tähendab olla Eesti Vabariigi kodanik?
  • Minust sõltub Eesti Vabariigi tulevik
Essee- ja kirjandivõistluse eesmärk on panna õpilased mõtlema ja arutlema Eesti Vabariigi kodanikuks olemise üle. Mõtiskleda selle üle, mida tähendab kodanik olla; millised on kodaniku õigused ja kohustused ning väärtushinnangud; millest lähtudes teha õigeid valikuid; mida tähendab olla lojaalne kodanik; mis paneb inimese kodanikuna uhkust tundma ja mis häbenema; mis on kodanikuaktiivsus ja -julgus.

2. Kodanikupäeva teemaline kõnevõistlus „Minu riik – see olen mina” kooli vilistlastele ja gümnaasiumiõpilastele Kõnevõistluse eesmärgiks on tekitada õpilastes huvi ühiskonna ja riigi vastu, selgitada välja võimalikke tulevasi poliitikuid ja ühiskonnategelasi. Kõnevõistlus arendab kõnekunsti kasutamise oskust, laiendab silmaringi ja suurendab teadlikkust ümberringi toimuva kohta; parandab oma mõtete korrastamise ja esitamise oskust. Osalema on oodatud ka meie kooli vilistlased, kes on aktiivselt poliitikas tegevad.

3. Temaatiline viktoriin gümnaasiumi õpilastele Eesti maakondade, valdade, alevite ja linnade lippude ning vappide ja Eesti Vabariigi riiklike teenetemärkide tundmises.

4. MEIS-i poolt korraldatav interaktiivne kodanikupäeva viktoriin

5. Koostada koduloolisi uurimusi - eesmärgiks tutvuda kõigi Võru linna piires asuvate kultuurimälestustega ja need kaardistada, et oleks, mida Võrut külastavatele turistidele tutvustada

6. Osaleda ühises heateos - koostatud kodulooliste uurimuste põhjal anda välja CD, millel eesti, inglise, saksa ja vene keeles tutvustatakse Võru linna kultuurimälestisi.

Kommentaare ei ole: