12. sept 2006

Pühapäev 10. september


Ärkamine jäi väga hilja peale. Olime eelmisest päevast väga väsinud ja seetõttu oli kell juba 8.24, kui kargu alla sain. Kiire hambapesu, asjad kokku ja hotelli retseptuuri. Seejärel hommikusöök, kus Kuno jällegi sõi oma „lemmiksööki” – müsli hapukoorega.
Peale hommikusööki jalutasime Taani Rahvusmuuseumisse, kus pidime algselt Viikingite näitust vaatama, kuid see oli suletud, siis pidime leppima ruunikivide, Egiptuse muumiatega ja vanade müntidega. Samuti nägime vana päikeseratast, mis on tehtud juba 1300 aastat e.Kr. Need näitused olid ka väga huvitavad, kuid ikkagi on kahju, et Viikingite näitus oli suletud.
Järgmisena nägi meie ajakava ette ringreisi ümber Kopenhaageni. Paadiga loomulikult. See oli lahe, sest lisaks igasugu huvitavatele majadele ja teistele vahvatele ehitistele, mida näha sai, tervitasime Kunoga ka paljusid inimesi ning enamus tervitas meid ka vastu. Kopenhaagenis on ikka sõbralikud inimesed küll.
Pärast paadisõitu oli aeg teha energialaeng ja seda me tegime Türgi restoranis „Ankara”
Söömisele järgnes vahakujude muuseum, kus sai igasugude kuulsate vandersellidega kohtutud. Väga tore oli Tom Hanksi Kõrval istuda ja temaga jutustada. Räägid mida tahad, aga tema midagi vastu ei seleta.
Kui vahakujude muuseumis oli käidud, saime vaba aja, mille jooksul sai tutvutud kohalike vaatamisväärsustega, mida kohustuslik programm ette ei näinud. Minu ja Kuno arvates oli see super boss värk. Osad meist käisid ka muuseumis nimega „Glyptoteket”, kus sai imetleda kunstiteoseid ja skulptuure.
Vaba aja lõppedes kiirustasime tagasi hotelli juurde, kus buss juba ootas, ning meil ei jäänudki muud üle, kui bussile istuda ning tagasi Bogosse sõita.

1 kommentaar:

Martin ütles ...

Kurat, miks te ei kommenteeri?